15-12-12

Grootste kerststal ter wereld staat in basiliek van Koekelberg

kerst-nl.jpg

BRUSSEL (KerkNet) – Nog tot 13 januari 2013 is in de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg ‘de grootste kerststal ter wereld’ te zien. Centraal staat een levensgrote kerststal die een tafereel uit Bethlehem toont, inclusief een muur van zes meter hoog, dorpshuizen en levensgrote personages. Ook enkele levende dieren kregen een plaatsje in de stal. 


Op de eerste verdieping van de basiliek, die sinds kort met een lift bereikbaar is, is ook een expositie met traditionele kerststallen te zien. Blikvanger van de verzameling is een opmerkelijke collectie van een Oostenrijkse verzamelaar. 

Aan de bouw van de levensgrote kerststal beneden in de basiliek, over een oppervlakte van bijna 1.000 vierkante meter, gingen maanden voorbereiding vooraf. De kerststal werd gedurende een drietal weken door een tiental mensen opgebouwd. De expo is intussen al aan de tiende editie toe. Vorig jaar bezochten 30.000 mensen de kerststallententoonstelling. 

Van 22 december tot 30 december zijn er ’s namiddags ook telkens concerten. De toegang voor het concert is inbegrepen in het ticket voor het bezoek van de expo. Een ticket kost 8,50 euro voor volwassenen en 8 euro voor gepensioneerden. Kinderen kunnen de expo bezoeken voor slechts 1 euro als zij een stuk speelgoed meebrengen, dat later aan minderbedeelde kinderen wordt geschonken.