13-12-12

Trappist van Westvleteren eenmalig te koop in de Verenigde Staten

Amerikaanse media steken loftrompet over ‘beste bier ter wereld’

westvleteren12.jpg

Westvleteren 12

 

BRUSSEL (KerkNet) – De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren zal zijn trappist eenmalig in de handel aanbieden in de Verenigde Staten. Het gaat om gelijkaardige pakketten van het donkere bier Westvleteren 12, die eerder ook al in ons land te koop werden aangeboden. Ze bevatten zes flesjes van 33 centiliter en twee glazen. Net als toen is de opbrengst van de verkoop bestemd voor de vernieuwing van de abdij. 

 

trappist, bier, Westvleteren, Sint-Sixtusabdij, Westvleteren 12, abdij, ABC, beste bier ter wereld, Mark Bode, media, monniken,De Amerikaanse omroep ABC voegt er in zijn aankondiging van de verkoop van de trappist van Westvleteren aan toe dat ‘het beste bier ter wereld’ eenmalig en slechts ‘voor korte tijd’ in de handel zal worden verkocht. “Dit is een unieke en wellicht eenmalige kans om dit zeldzame bier in de Verenigde Staten op de kop te tikken”, meldt ‘ABC’ nog. 

Mark Bode, de woordvoerder van de trappistenabdij bevestigt aan Amerikaanse media dat het om een eenmalige verkoop gaat: “Wij monniken willen niet de commerciële toer opgaan. Wij hebben slechts geld nodig om de bouw van onze nieuwe abdij te helpen bekostigen.” De geschenkpakketten worden in een selecte groep van wijn- en drankhandels in de Verenigde Staten voor 85 dollar per pakket te koop aangeboden. 

De commentaren zijn gesloten.