22-11-12

Poolse en Spaanse kunstenaar onderscheiden door het Vaticaan

Tarcisio Bertone, kardinalen, Polen, Spanje, beeldhouwkunst, schilderkunst, talenten, kunst, Anna Gulak, Joannes Paulus II, David Ribes Lopez, schilderijen, Christus, kruis, geloof, dialoog, religie, schoonheid, paus, Benedictus XVI, kunstenaars, Pauselijke Academie voor het Latijn, Latijn, talen, Vaticaan

ROME (KerkNet/Kipa-Apic) – Staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone heeft woensdag de prijs van de pauselijke academies overhandigd aan een Poolse beeldhouwster en een Spaanse schilder. De prijs wordt toegekend aan jonge talenten die via de kunst willen bijdragen tot de verspreiding van een christelijk mensbeeld.

De Poolse Anna Gulak is 31. Zij ontwierp onder meer de medaille voor de 25ste verjaardag van het pontificaat van paus Joannes Paulus II in 2003.

De Spaanse schilder David Ribes Lopez is 40. Hij is onder meer bekend van enkele opmerkelijke schilderijen van Christus aan het kruis. 

 

Tarcisio Bertone, kardinalen, Polen, Spanje, beeldhouwkunst, schilderkunst, talenten, kunst, Anna Gulak, Joannes Paulus II, David Ribes Lopez, schilderijen, Christus, kruis, geloof, dialoog, religie, schoonheid, paus, Benedictus XVI, kunstenaars, Pauselijke Academie voor het Latijn, Latijn, talen, VaticaanIn een boodschap voor de plechtigheid bemoedigde de paus jonge christelijke kunstenaars en stimuleerde hen om de dialoog tussen geloof en kunst te blijven aangaan. Die dialoog is ‘noodzakelijk en onontbeerlijk’. De paus bestempelt religie ook als een vitale levensader en een horizon voor de schepping van schoonheid in de kunst. Benedictus XVI bemoedigde de kunstenaars om te getuigen van de schoonheid van het geloof. 

Staatssecretaris kardinaal Bertone stelde gisteren tijdens deze bijeenkomst van de pauselijke academies tevens de nieuwe Pauselijke Academie voor het Latijn voor. Die bestaat momenteel uit 20 leden, maar zij moet na verloop van tijd 50 leden tellen. De academie heeft als taak om de belangstelling voor het Latijn, nog steeds de officiële taal van het Vaticaan, levendig te houden en om het gebruik ervan te bevorderen.

De commentaren zijn gesloten.