13-11-12

Herman Cosijns ontvangt eretitel van Kapelaan van Zijne Heiligheid

foto_1352808150_thumb.jpegBRUSSEL – Kanunnik Herman Cosijns, secretaris-generaal van de bisschoppenconferentie, ontvangt de eretitel van kapelaan van Zijne Heiligheid. Op de bisschoppenconferentie van 8 november heeft mgr. André-Joseph Léonard, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de bisschoppenconferentie, de brief voorgelezen waarin apostolisch nuntius mgr. Giacinto Berloco de toekenning van de titel door het Staatssecretariaat in Rome officieel meedeelt. De bisschoppen hebben mgr. Herman Cosijns hartelijk gelukgewenst.

Mgr. Herman Cosijns (68) is priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Hij is rector van de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg, directeur-generaal van het Interdiocesaan Centrum in de Guimardstraat en gedelegeerd bestuurder van de uitgeverij 'Licap'.

Commentaren

Z.E.H. Cosijns,
Ik las in ons parochiebald dat u benoemd bent tot kapelaan van Zijne Heiligheid.Mag ik u daarmee feliciteren? U herinnert zich mij waarschijnlijk niet maar u kende en werkte samen met mijn vader Emiel Veevaete in de Mutsaert. Daardoor ontmoetten we mekaar. Intussen woon ik al 36 jaar in Maaseik en ben mama van 4 kinderen en moeke van 8 kleinkinderen.
Mia Veevaete

Gepost door: Mia Veevaete | 08-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.