31-10-12

'Bisschoppensynode toont universaliteit van de Katholieke Kerk'

1_0_634061.jpegROME (KerkNet/RadVat) – Volgens mgr. Nikola Eterovic, de secretaris van de Bisschoppsynode, is de voorbije synode over de nieuwe evangelisatie een mooie illustratie van de universaliteit van de katholieke Kerk.

“Deze synode toonde het gelaat van de universele Kerk, die is geroepen om zich te bekeren en om met moed en liefde te getuigen van het evangelie in een wereld die is gekenmerkt door globalisering, secularisatie en onverschilligheid voor vervolging.”

Volgens mgr. Eterovic konden kerkleiders uit Afrika, Azië, Amerika, Europa en Oceanië gedurende drie weken met elkaar van mening wisselen. Dat gebeurde niet enkel in plenaire vergaderingen, maar evenzeer in de kleinere taalgroepen en in de ontmoetingen tussen de verschillende sessies. Vele synodevaders wisten die broederlijke vriendschappelijke sfeer op prijs te stellen.

Mgr. Eterovic:

“Er heerste een heel familiale sfeer. Benedictus XVI heeft met zeer veel aandacht geluisterd, notitie genomen en belangrijke zaken benadrukt. Hij was zeer sterk aanwezig tijdens deze synode.”

De commentaren zijn gesloten.