14-09-12

Paus: 'Ik kom als pelgrim van vrede, vriend van de mensen'

foto_1347624220.jpeg

BRUSSEL (KerkNet) – Paus Benedictus XVI heeft vanmiddag, bij zijn aankomst op de Rafiq Hariri-luchthaven van Beiroet, de wens uitgesproken dat de wijsheid van koning Salomon richtinggevend zou zijn voor het handelen in de hele regio van het Midden-Oosten. Het is 15 jaar geleden dat een paus het land bezocht, waarvan zo’n 40% van de bevolking christen is. In de straten van Beiroet hangen niet alleen de officiële spandoeken met daarop het portret van de paus en de tekst ‘Vrede zij met U’, maar evenzeer van de Syriëgezinde Hezbollah-beweging, waarop de paus wordt verwelkomd in ‘het land van het verzet’. 

De 85-jarige kerkleider werd bij de start van zijn 24ste buitenlandse reis op de luchthaven van Beiroet verwelkomd door de Libanese president Michel Sleiman. Die sprak de hoop uit dat dit bezoek een zegen zou zijn voor Libanon en de hele regio van het Midden-Oosten. Opmerkelijk is dat ook verschillende niet-katholieke kerkleiders van het Midden-Oosten de paus mee verwelkomden op de luchthaven. 

Paus Benedictus XVI sprak de wens uit dat hij het land als pelgrim van de vrede en als vriend van God en vriend van de mensen zou bezoeken. Daarna sprak hij de hoop uit dat het vreedzame samenleven, dat zo kernmerkend is voor de Libanese samenleving, een voorbeeld zou zijn voor het hele Midden-Oosten en de rest van de wereld. “Jullie moeten getuigen van gematigdheid en echte wijsheid. De redelijkheid moet overheersen, met het oog op de bevordering van het welzijn van allen.”

De commentaren zijn gesloten.