04-09-12

Vicariaat Brussel maakt kennis met catechesemethode 'Godly Play'

GodlyPlayLogoNew.pngBRUSSEL (KerkNet) - Godly Play is een catechetische methode die is komen overwaaien uit de Angelsaksische wereld en langzaam maar zeker ook ingang vindt in Vlaanderen. “De methode gaat uit van een fundamentele openheid van kinderen voor het spirituele en probeert Bijbelverhalen op een erg visuele en interactieve manier samen met de kinderen op te bouwen. Ook de liturgische setting is onmiskenbaar”, zegt Wim Corbeel van de dienst catechese van het vicariaat Brussel.

Op de kennismakingsavond op 4 september a.s. biedt CCV-medewerker An Mollemans geïnteresseerden ook in Brussel de kans om er meer over te vernemen, en vooral, om het spel aan de hand van een Bijbels woestijnverhaal zelf eens mee te maken. Het doelpubliek zijn catechisten en medewerkers gezinsvieringen en kindernevendiensten.

De kennismakingsavond vindt plaats op dinsdagavond 4 september van 19.30 tot 22 uur op de gelijkvloerse etage van het vicariaat Brussel in de Vlasfabriekstraat 14, 1060 Sint-Gillis.
Meer info via de vicariale dienst verkondigen & vieren – catechese initiatiesacramenten, Wim Corbeel, T 02 533 29 34 en E wim.catechese@skynet.be

Nuttige informatie:

Dinsdag 04 september 2012
Start: 19u30
Einde: 22u00
Vicariaat Brussel
Vlasfabriekstraat 14, 1060 Sint-Gillis

De commentaren zijn gesloten.