03-09-12

Europese bisschoppen overleggen over versterking sociale cohesie

Social-CohesionPortale.jpg

BRUSSEL (KerkNet/CCEE) – Dertig afgevaardigden voor sociale zaken van de Europese bisschoppen gaan van 3 tot 5 september in Nicosia (Cyprus) na hoe de Kerk de sociale cohesie in Europa kan versterken. De ontmoeting heeft plaats op uitnodiging van de commissie voor sociale zaken van de CCEE, die wordt geleid door de bisschop Giampaolo Crepaldi. 

De bijeenkomst heeft plaats tegen de achtergrond van de ernstige financiële en economische crisis, waaronder Europa gebukt gaat. Die crisis plaatst de solidariteit, maar ook de trouw aan de christelijke waarden ernstig onder druk. De dertig afgevaardigden gaan na hoe ze tegen die achtergrond de samenhang kunnen versterken en als Kerk daaraan een impuls kunnen geven. Sprekers zijn onder meer de Italiaanse aartsbisschop Bagnasco en de Ierse aartsbisschop Martin. Ook enkele professoren en een afgevaardigde van de Raad van Europa komen aan het woord. 

Op woensdag is er een ontmoeting met Cypriotische verantwoordelijken en is er een bezoek aan belangrijke kerken, kloosters en andere belangrijke culturele plaatsen. Er worden ook enkele Maronitische dorpen bezocht in het noorden van het eiland.

De commentaren zijn gesloten.