22-08-12

Uitgeverij van Vaticaan sluit akkoord met Apple

foto_1345639806.jpegROME (Kerknet/Vatican Insider) – Catechetische teksten en andere publicaties van paus Benedictus XVI zijn dankzij een samenwerkingsakkoord tussen de Libreria Editrice Vaticana, de uitgeverij van het Vaticaan, en de informaticareus Apple weldra ook voor smartphone en tablet toegankelijk. Dat meldt ‘Vatican Insider’. 

Don Giuseppe Costa, de directeur van de uitgeverij, spreekt in termen van “een bewuste en strategische alliantie”. Dankzij de samenwerking kunnen een serie catechetische teksten van de paus, geïllustreerd met meesterwerken uit de kunstgeschiedenis, te koop worden aangeboden via de online winkel i-Tunes. Ook boeken van de paus, die eerder in gedrukte vorm werden gepubliceerd, zullen er beschikbaar zijn. 

De Libreria Editrice Vaticana is eigenaar van de rechten van de meer dan honderd boeken en andere publicaties van de paus. Directeur Giuseppe Costa zegt dat zijn uitgeverij haar activiteiten in deze sector van de elektronische media in de toekomst nog sterker wil uitbreiden. Voorlopig wordt wel nog gewacht op de eerste resultaten van dit nieuwe initiatief. De stap van de uitgeverij naar de sector van de e-books is volgens Costa echter onomkeerbaar.

De commentaren zijn gesloten.