04-08-12

Paus heeft derde deel voltooid van Jezusbiografie

1455221840.jpegROME (KerkNet/Kathpress/Kipa-Apic) – Paus Benedictus XVI heeft tijdens zijn vakantie in zijn zomerverblijf in Castelgandolfo het derde deel voltooid van zijn Jezusbiografie. Daarin staan de kindsheidsevangeliën centraal. De publicatie bevestigt eens te meer dat deze paus vooral als theoloog en bewaker van het geloof de geschiedenis zal ingaan. Kardinaal Bertone bestempelt de nieuwe publicatie als een groot geschenk aan de hele katholieke Kerk voor het ‘Jaar van het geloof’. 

Volgens een mededeling van het Vaticaan schreef de paus zijn nieuwe boek in het Duits. Het wordt nu in zeven talen vertaald, waarin het gelijktijdig zal verschijnen. Een exacte publicatiedatum is niet bekend, omdat vertalers de nodige tijd moeten krijgen om het boek ‘zorgvuldig’ te vertalen. 

Dit derde deel is meteen ook het laatste van de trilogie van de paus over Jezus. Het eerste deel van de Jezusbiografie van Joseph Ratzinger/Paus Benedictus XVI uit april 2007 handelde over de doop in de Jordaan tot de Gedaanteverandering. In het tweede deel, dat in maart 2011 werd gepubliceerd, stonden de passie, de kruisiging en de opstanding centraal. 

Paus Benedictus startte zijn carrière als theoloog en was in die hoedanigheid ook raadgever tijdens het Tweede Vaticaan Concilie. Hij doceerde aan verschillende Duitse universiteiten, totdat hij in 2007 aartsbisschop werd van München en Freising. Later werd hij door paus Joannes-Paulus II naar Rome gehaald als prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer.

De commentaren zijn gesloten.