03-08-12

Paus krijgt Beiers feest cadeau

Beieren, Duitsland, Rome, Castelgandolfo, München, Freising, klederdracht, schuttersgilden, muziek, dansgroepen, kardinalen, Reinhard Marx, feest, Italië, paus, Benedictus XVI, Tegernsee, schuttersgilden

ROME (KerkNet/RadVat) – Op vrijdag 3 augustus heeft in het zomerverblijf van de paus in Castelgandolfo een Beiers feest plaats. De Beierse avond is een geschenk van het Duitse aartsbisdom München en Freising voor zijn 85ste verjaardag in april. Voor de gelegenheid zijn 150 mensen in lokale klederdracht, 450 leden van schuttersgilden en muziekgroepen en 150 leden van dansgroepen, uit het aartsbisdom München per trein met kardinaal Reinhard Marx naar Castelgandolfo gereisd. 

De 800 man tellende delegatie uit Beieren bracht donderdag een bezoek aan Rome. Het feest in het zomerverblijf van de paus wordt vanaf 18 uur live uitgezonden op ‘Radio Vaticaan’. De schuttersgilden hebben een speciaal eresaluut voor de paus aangekondigd. Hun wapens zijn in speciale kisten naar Italië overgebracht. Op het programma van de avond staat daarnaast ook nog muziek en volksdans. Paus Benedictus XVI is erelid van de schuttersgilde van Tegernsee.

De commentaren zijn gesloten.