28-07-12

Naar Compostela

Compostela, pelgrims, apostel, Jacobus, graf, Brussel, Leuvensepoort, Madouplein, Treurenbergpoort, Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, Santiago de Compostela, wandeling, Jacobsschelpen, kerken, folder, de Weergangen, Monumenten en Landschappen, Vlaamse Compostelagenootschap, Varkensstraat, Mechelen, toerisme,

BRUSSEL (KerkNet) – Sinds de 10de eeuw stappen pelgrims naar Compostela om er het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. Pelgrims die Brussel vanuit het Noorden doorkruisten, betraden de stad via de Leuvensepoort (Madouplein) en stapten vervolgens via de Treurenbergpoort naar de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. De weg die pelgrims aflegden in Brussel werd nu opgetekend in een Santiago de Compostelawandeling. Een vijftigtal bronzen Jacobsschelpen, voornamelijk ingebed in gevels van kerken, leiden de wandelaar in de voetsporen van de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. 

Een folder over het traject wordt gratis ter beschikking gesteld. Hij maakt deel uit van de serie Brussel de Weergangen en is een uitgave van Monumenten en Landschappen in samenwerking met het Vlaams Compostelagenootschap en Omnibus Omnia.

De folder is te verkrijgen bij het Vlaams Compostelagenootschap, Varkensstraat 6, 2800 Mechelen, bij de toeristische diensten in Brussel. Een gids aanvragen kan via info@omnibusomnia.be of 0495 12 05 17.

De commentaren zijn gesloten.