26-07-12

Stichting Populorum Progressio steunt 203 projecten wereldwijd

juan carlos navarra,silverio nieto,werkmethode,sebastião ramos krieger,san salvador de bahia,brazilië,augusto del rio alba,arequipa,peru,antonio aregui yarza,guayaquil,ecuador,oscar urbina ortega,villavicencio,segundo tejado muñoz,italië,haïti,bilivia,guatemala,chili,argentinië,dominicaanse republiek,costa rica,mexico,uruguay,venezuela,cuba,honduras,nicaragua,juan sandoval iñiguez,guadalajara,edmundo abastoflor montero,la paz,bolivië,colombia,bisschoppenconferentie,populorum progressio,stichting,bogota,vrouqen,boerinnen,latijns-amerika,caraïben,robert sarah,pauselijke raad cor unum,kardinalenBRUSSEL (KerkNet/VIS) – Als gast van de Colombiaanse bisschoppenconferentie vergadert de raad van bestuur van de Stichting ‘Populorum progressio’ nog tot vrijdag 27 juli in Bogotá. Op de agenda staat de selectie en financiering van projecten ten voordele van inheemse gemeenschappen, mestiezen, Afro-Amerikaanse vrouwen en boerinnen in Latijns-Amerika en de Caraïben. Naast kardinaal Robert Sarah, voorzitter van de stichting als voorzitter van de Pauselijke Raad ‘Cor Unum’, en kardinaal Juan Sandoval Iñiguez, aartsbisschop van Guadalajara (Mexico), voorzitter van de raad van bestuur, bestaat de raad uit mgr. Edmundo Abastoflor Montero, aartsbisschop van La Paz (Bolivia), mgr. Sebastião Ramos Krieger, de aartsbisschop van San Salvador de Bahia (Brazilië), mgr. Augusto del Rio Alba, aartsbisschop van Arequipa (Peru), mgr. Antonio Arregui Yarza, aartsbisschop van Guayaquil (Ecuador), mgr. Oscar Urbina Ortega, aartsbisschop van Villavicencio (Colombia), en mgr. Segundo Tejado Muñoz, vertegenwoordiger van de Pauselijke Raad. Opgericht in 1992, verplaatst de Stichting ‘Populorum Progressio’, die hoofdzakelijk gefinancierd wordt door het Comité voor Hulp aan de Derde Wereld van de Italiaanse bisschoppenconferentie, zich elk jaar naar een ander land in de regio om op die manier het werk van de plaatselijke kerken beter te leren kennen en waarderen.

Er zijn dit jaar 203 projecten geselecteerd verspreid over 19 landen, samen goed voor een budget van 2.908.727 dollar: Brazilië (59), Colombia (42), Peru (15), Ecuador (16) en Salvador (6). Andere projecten lopen in Haïti (12), Bolivia (10), Guatemala (5), Chili (4), Argentinië (5), Dominicaanse Republiek (2), Costa Rica (6), Mexico (3), Paraguay (4 ), Uruguay (2), Venezuela (2), Cuba (5), Honduras (2) en Nicaragua (3). 

De stichting, die een aantal van haar bestuurders vernieuwt, zit in een fase waarin ze haar werking en communicatie wil verbeteren. Die opdracht is toevertrouwd aan experts als Juan Carlos Navarra en mgr. Silverio Nieto, de juridische adviseur van ‘Cor Unum’. Zij moeten ervoor zorgen dat de werkmethode verbetert. Op de bijeenkomst in Bogotá krijgt de stichting ook nog een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter.

De commentaren zijn gesloten.