24-07-12

Lies De Soete legt eeuwige geloften af als Zuster van Don Bosco

foto_1343128135.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Op zondag 5 augustus a.s. is het feest bij de zusters van Don Bosco want zuster Lies De Soete doet dan haar eeuwige professie: ze belooft dan om zuster van Don Bosco te zijn “helemaal en voor altijd”. De plechtige viering vindt plaats in de kerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Terbank-Heverlee om 16 uur en wordt geleid door bisschop van Gent en salesiaan mgr. Luc Van Looy.

Hiermee sluit zuster Lies De Soete een vormingsperiode van 11 jaar af waarin ze het leven en de zending van de zusters van Don Bosco uitvoerig leerde kennen en enthousiast mee helpt dragen. Lies, geboren in Oostende in 1981, leerde de zusters van Don Bosco kennen tijdens haar theologiestudies in Leuven. Ze besloot haar roeping te volgen en begon aan haar vormingsperiode: eerst 3 jaar in Heverlee en nadien 2 jaar in het Internationale Noviciaat in Castel Gandolfo in Italië. Na haar eerste professie woonde ze 5 jaar in Gent, waar ze werkzaam was bij de Interdiocesane Jeugddienst en bij VIDES (een internationaal vrijwilligerswerk voor jongeren). Sinds september 2011 maakt ze deel uit van de leefgemeenschap van de zusters van Don Bosco in Heverlee.
Momenteel volgt ze een vormingsmaand in Italië, waar ze zich samen met 30 jonge vrouwen voorbereidt op de eeuwige professie. Deze jonge zusters zijn afkomstig uit onder meer Italië, Spanje, Oostenrijk, België, Slovenië, Slovakije, Polen, Amerika en Vietnam. 

Diezelfde dag hernieuwt medezuster Princy Anrijs (°1981) haar geloften als zuster van Don Bosco voor twee jaar. Deze viering vindt plaats in de Internaatsgemeenschap in Wijnegem.

Nader kennismaken met zuster Lies kan in het filmpje ‘Helemaal en voor altijd’ op de website van de zusters van Don Bosco via onderstaande link

Naar de website van de zusters van Don Bosco

De commentaren zijn gesloten.