23-07-12

Honkbalteam The Saint Paul Saints 'omgedoopt' in The Mr Paul Aints

Ter gelegenheid van de ‘Nacht van de atheïsten’ in de VS

saints.jpgBRUSSEL (KerkNet/Zenit) – Op vrijdag 10 augustus a.s. krijgt het ‘Saint Paul Saints’ in de noordelijke VS-staat Minnesota een nieuwe naam: het zal dan worden aangemoedigd als de ‘Mr. Paul Aints’, naar de gelijknamige sponsor die even atheïstisch als gul blijkt te zijn. 

Volgens het online persagentschap ‘Religion News’ moet de naamsverandering een van de ‘attracties’ van de ‘Nacht van de atheïsten’ worden. De atheïsten in de VS willen die 10de augustus naar eigen zeggen laten zien dat ze ook ‘grappig’ uit de hoek kunnen komen en ontkennen in alle toonaarden dat ze daarmee een politiek statement willen maken.


Ook Derek Sharrer, de algemene directeur van ‘The Saints’, ontkende tegenover Associated Press dat het absoluut niet de bedoeling is om "de draak te steken met het geloof van wie dan ook. Onze spelers woonden al religieuze evenementen bij, zoals christelijke concerten of de ‘Nacht van het Joodse Erfgoed’, en zij zouden zich ‘hypocriet’ voelen als ze niét zouden deelnemen aan een evenement als de ‘Nacht van atheïsten’."

De commentaren zijn gesloten.