12-07-12

Jezuïet Thierry Lievens leidt het I.E.T.

foto_1342085603.jpegBRUSSEL (KerkNet) – Het Brusselse ‘Institut d’Etudes Théologiques’ (IET) heeft een nieuwe president: de jezuïet Thierry Lievens. Hij volgt zijn confrater Bernard Pottier op. Het einde van Lievens’ mandaat, in 2018, valt samen de 50ste verjaardag van het IET.


Thierry Lievens is licentiaat economische wetenschappen (aan de ‘Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix’ in Namen) en wijsbegeerte (in München). Zijn doctoraat theologie behaalde hij aan het ‘Centre Sèvres’ in Parijs met een thesis over het verband tussen geestelijk leven en het nemen van beslissingen.


Hij doceert aan het Brusselse instituut ‘Lumen Vitae’ (sinds 1992) en aan het IET (sinds 2001), waar hij moraaltheologie, spiritualiteit, sociale moraal, H. Schrift en ethiek geeft. Een van zijn bekendste publicaties is ‘L’Ethique commme vocation – Se laisser choisir pour choisir’ (Editions Lesssius, 2008).

IET

Het IET ontvangt elk academiejaar een 80-tal regelmatige studenten, waarvan het leeuwendeel seminaristen zijn uit eigen land of daarbuiten, naast religieuzen (m/v) en leken. Elke semester worden de avondlessen door gemiddeld een 200-tal vrije studenten gevolgd. Het IET maakt bovendien deel uit van een netwerk van 19, over heel Europa verspreide faculteiten theologie of filosofie van de jezuïeten.

Meer info 

De commentaren zijn gesloten.