03-07-12

Kardinaal Marx roept op tot eenheid met de wereldkerk

foto_1341243917_thumb.jpgBRUSSEL (KerkNet/Kath.net) – Kardinaal Marx, de aartsbisschop van München en Freising, heeft priesters opgeroepen tot eenheid met de wereldkerk, met de paus en met de bisschoppen. De Duitse kardinaal hekelde een vaak verborgen, impliciet atheïsme, ook binnen de katholieke Kerk. De kerkleider lanceerde de aanmaning zaterdag, tijdens de wijding van nieuwe priesters in de kathedraal van Freising. 

“Steeds luider wordt getracht om mensen te overtuigen dat het niet langer zinvol is om de vraag naar God te stellen. Wij moeten de bewering dat God mensen onvrij zou maken als een belangrijke uitdaging beschouwen en het hoofd durven bieden.” Kardinaal Marx waarschuwt voor een sluipend, verborgen atheïsme in de Kerk, met “een God van de zelfgemaakte traditie, op maat van zichzelf en ten dienste van de eigen belangen.” 

"Het geloof dat God bestaat is, juist nu er zo veel ontwrichting en polarisatie is in de Kerk en in deze tijd waarin eenieder denkt dat zijn manier de juiste is, het belangrijkste in het menselijk leven. Daarom is het belangrijk dat priesters de eenheid van de hele universele Kerk, de eenheid met de bisschop en met de paus nastreven." 

De commentaren zijn gesloten.