22-06-12

Vaticaan stelt programma van het 'Jaar van het Geloof' voor

jaar_van_het_geloof.jpgROME (KerkNet/Kathpress) – Mgr. Salvatore Fisichella, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, heeft in Rome de grote lijnen van het programma van het ‘Jaar van het Geloof’ voorgesteld. Het loopt van 11 oktober 2012 tot 24 november 2013 en is een initiatief van paus Benedictus XVI. Een van de blikvangers moet de heiligverklaring worden van zes geloofsgetuigen op 21 oktober 2012 in Rome of nog de samenkomst van de nieuwe katholieke bewegingen op de vooravond van Pinksteren in 2013. 

Het ‘Jaar van het Geloof’ valt niet toevallig samen met de vijftigste verjaardag van de start van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Ter herdenking daarvan worden alle nog levende concilievaders nogmaals samengebracht. Begin 2013 is er een tentoonstelling over Sint-Pieter in de Engelenburcht en op 22 juni 2013 vindt een concert plaats op het Sint-Pietersplein. Op Palmzondag is er een bijeenkomst met jongeren uit de hele wereld op het Sint-Pietersplein en op 2 juni 2013 wordt een eucharistische aanbidding georganiseerd in alle kathedralen. 

Het volledige programma met bijeenkomsten met de paus, concerten, tentoonstellingen en conferenties wordt op een gelegenheidswebsite (www.annusfidei.va) bekendgemaakt. De paus opent het ‘Jaar van het Geloof’ op 11 oktober a.s. tijdens een plechtigheid op het Sint-Pietersplein.

De commentaren zijn gesloten.