21-06-12

Fairste kerk van Vlaanderen

ecokerk.jpgBRUSSEL (KerkNet/Tertio) – Ecokerk spoort Vlaamse parochies aan om te strijden om de titel van ‘Fairste kerk’. Parochies die zich kandidaat stellen, kunnen nog tot 21 september a.s. inschrijven. Daarna worden tien finalisten gekozen, die in de ‘Week van de Fair Trade’ van 3 tot 12 oktober 2012 hun initiatief rond eerlijke handel kunnen uitvoeren. De winnaar wordt op 13 oktober bekendgemaakt.

Onze buurlanden kennen al langer het fenomeen van ‘Fair Trade’-kerken. Ecokerk vond dat Vlaanderen niet langer kon achterblijven. “Veel kerken doen inspanningen door bijvoorbeeld op recepties of na de mis koffie, thee, fruitsap en wijn uit eerlijke handel te schenken, maar voorts gebeurt daar niets mee”, zegt Ecokerk-voorzitter Maria Verwimp. “De kerk is nochtans een plaats waar mensen iets over eerlijke producten kunnen bijleren. Door de wedstrijd zetten we inspanningen in die richting in de bloemetjes en moedigen we kerken aan erover te praten. Fair Trade is een belangrijk onderdeel van een duurzame economie met respect voor boeren en milieu.”

Ecokerk lanceerde onlangs ook de brochure ‘Een duurzame toekomst voor de Vlaamse parochiekerk’. Die helpt kerkfabrieken na te denken over hun energieverbruik en stimuleert hen hun voetafdruk te verkleinen. Ecokerk roept alle kerkgemeenschappen op om op scheppingszondag – de eerste zondag van september – aandacht te besteden aan het milieu en onze impact erop. Het motto dit jaar luidt: ‘Water: een recht of een gevecht’.

Meer info via onderstaande link.

Naar ecokerk

De commentaren zijn gesloten.