08-05-12

Interactief stripverhaal: Speurtocht naar het Geheim van Maredsous

maredsous.jpgMAREDSOUS (KerkNet) – Bezoekers van de abdij van Maredsous kunnen de abdij en omgeving voortaan aan de hand van een interactief stripverhaal ontdekken. Een parcours, uitgetekend in een strip, vertelt de geschiedenis van de abdij. Op basis daarvan kunnen groot als klein vanaf vandaag raadsels oplossen die leiden naar het goed bewaarde geheim van de abdij: de kaas. 


De abdij van Maredsous werd op 15 oktober 1872 gesticht door benedictijnenmonniken in de vallei van de Molignée. Zij is een typisch voorbeeld van de neogotiek en past harmonieus in de beboste en glooiende omgeving van de streek. Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken verschillende wandelingen en fietstochten. Jong en oud zijn ook welkom om de kerk, het klooster, de oude kunstnijverheidschool en het onthaalcentrum van de abdij te bezoeken. 

Het interactief stripverhaal leidt bezoekers gedurende twee uur door het domein van de abdij. Via raadsels, vraagstukken en weetjes komen zij meer te weten over de abdij, de monniken en de kaas die er rijpt. De gids kan gratis worden gedownload op de website www.maredsouskazen.be of kan worden aangekocht voor 3.99 euro in het St.-Joseph bezoekerscentrum in de abdij van Maredsous.


Naar de website www.maredsouskazen.be

De commentaren zijn gesloten.