05-05-12

Vaticaan organiseert congres over mensenhandel

Doorway-in-city-centre-advertising-sex-workers.jpegBRUSSEL (KerkNet/ICN) – De Pauselijke Raad Rechtvaardigheid en Vrede organiseert in samenwerking met de Commissie Migrantenpastoraal van de bisschoppen van Engeland en Wales op dinsdag 8 mei a.s. in Rome een congres over de mensenhandel. De deelnemers buigen zich over de preventie van mensenhandel en de pastorale begeleiding en ondersteuning van de slachtoffers daarvan. “Wereldwijd zijn er 1,1 miljard katholieken. De katholieke Kerk kan dit netwerk inzetten om de plaag van de mensenhandel te helpen beëindigen”, aldus de initiatiefnemers. 


pauselijke raad rechtvaardigheid en vrede, migranten, pastoraal, bisschoppen, engeland, wales, rome, mensenhandel, patrick lynch, southwark, kardinalen, kardinaal tucson, slachtoffers

Mgr. Patrick Lynch, hulpbisschop van het Britse Southwark en medeorganisator van het congres: “Wij zijn kardinaal Turkson bijzonder dankbaar dat hij gastheer wil zijn voor deze conferentie. Dit congres brengt kerkelijke verantwoordelijken en medewerkers, ordehandhavers, afgevaardigden van ngo’s en religieuze orden en congregaties, evenals diplomaten uit verschillende landen voor overleg samen. Dit congres moet ook binnen de Kerk bijdragen tot de bewustmaking over de omvang van deze tragedie van de mensenhandel. Tegelijk willen wij een impuls geven aan de samenwerking van kerken, regeringen en maatschappelijke organisaties bij de preventie van de mensenhandel en de ondersteuning van slachtoffers.”

De commentaren zijn gesloten.