05-05-12

'The Way' en 'Hugo' beste katholieke films van 2011

catholics in media, film, filmprijs, hugo, martin scorsese, the way, emilio estevez, compostela, filmcritici, oscars, modern family, homokoppels, cns, pers, media, regie, the last temptation of christ

BRUSSEL (KerkNet/CNS) – ‘Catholics in Media’ kent zijn jaarlijkse katholieke filmprijs toe aan ‘Hugo’ van Martin Scorsese voor de beste film en ‘The Way’, een film van Emilio Estevez over de bedevaart naar Compostela, voor de beste regie. De filmprijzen van ‘Catholics in Media’, een organisatie van meer dan 300 beroepsjournalisten en filmcritici, worden in de Amerikaanse media bestempeld als ‘de katholieke Oscars’. 


De prijsuitreiking werd dit jaar overschaduwd door de controverse over de bekroning van ‘Modern Family’, een tv-soap van de Amerikaanse zender ‘ABC’ waarin een homokoppel een vooraanstaande rol speelt. Volgens het Amerikaanse persagentschap ‘CNS’ bestond ook bij de jury zelf grote verdeeldheid over de toekenning van de onderscheiding voor beste tv-serie aan ‘Modern Family’. De prijzen voor beste film en beste regie werden unaniem toegekend.

De Amerikaanse katholieke filmacademie veroorzaakte in 1998, bij de eerste editie van zijn filmprijzen, al eens controverse door de bekroning van ‘The Last Temptation of Christ’, een film van Martin Scorsese uit 1988.

De commentaren zijn gesloten.