25-04-12

China: kardinaal Hon spoort katholieken aan tot eenheid

china.jpegBRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Naar aanleiding van het overleg van de commissie voor de Chinese katholieke Kerk, die in 2007 door paus Benedictus XVI werd opgericht, roept kardinaal John Tong Hon op tot de eenheid van de Chinese katholieke Kerk. De aartsbisschop van Hongkong roept Chinese katholieken tevens op om verenigd te zijn met de paus. 


De kardinaal is tevreden omdat steeds meer bisschoppen met instemming van zowel het Vaticaan als de Chinese overheid worden benoemd. “Er moet wel nog substantiële vooruitgang worden geboekt betreffende de godsdienstvrijheid. Het bewind is autoritair, nationalistisch en in zichzelf gekeerd. “ Maar de aartsbisschop is hoopvol over de toekomst en verwacht veel van de verjonging van de partijkaders. 

“In China is niets eenvoudig. De Kerk is onderworpen aan de controle van de burgerlijke overheid en haar handelingsvrijheid is beperkt. De paus heeft mij gevraagd om Hongkong uit te bouwen tot brug tussen de Chinese en de universele Kerk. Sinds de start van zijn pontificaat versterkte de paus de tekenen van goede wil in de richting van Peking.”

De commentaren zijn gesloten.