20-04-12

Italiaanse professor bekritiseert Enzo Bianchi

enzo.bianchi.jpegBRUSSEL (KerkNet/La Vie) – De Italiaanse professor emeritus Antonio Livi, die jarenlang doceerde aan de Universiteit van Lateranen, uit deze week in het katholieke opinieblad ‘La Bussola’ felle kritiek op Enzo Bianchi, de prior van de gemeenschap van Bose. 


Antonio Livi:

“Bianchi noemt zich prior van de gemeenschap van Bose, die hij voorstelt als een nieuwe monastieke gemeenschap – maar die dat in werkelijkheid niet is omdat zij de wetten van de Kerk met betrekking tot het godgewijde leven niet respecteert. Gelovigen beschouwen hem als een leermeester van spiritualiteit, als een soort nieuwe Sint-Franciscus van Assisi die op het spoor zet van een uitgezuiverd evangelie. Maar zijn geschriften zijn niet het Woord van God, zoals dat door de Kerk bewaard is en wordt geïnterpreteerd. Zij zijn slechts een retorisch middel van een humanisme dat zich christelijk noemt, maar dat in wezen atheïstisch is.”

Antonio Livi reageerde met zijn bijdrage op een artikel van Bianchi waarin Christus werd voorgesteld als een model voor de sociale ethiek en een ander artikel waarin de omstreden theoloog Hans Kung werd geprezen.

De commentaren zijn gesloten.