17-04-12

Vaticaan kondigt gesprek met kunstwereld aan

vatican.jpegBRUSSEL (Kerknet/RadVat) – Het Vaticaan zal tijdens de Biënnale van Venetië in 2013 niet alleen met een eigen paviljoen, maar ook met een debat en ontmoeting in het kader van ‘Voorhof der heidenen’ aanwezig zijn. Dat heeft kardinaal Gianfranco Ravasi, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Cultuur en initiatiefnemer van het project, bekendgemaakt. De Biënnale van Venetië is een toonaangevende internationale kunstmanifestatie, die sinds 1895 tweejaarlijks wordt georganiseerd.


Het ‘Voorhof der heidenen’ is een serie debatten en ontmoetingen tussen katholieken en niet-gelovigen en agnosten. Het project moet een impuls geven aan de dialoog. Kardinaal Ravasi zei gisteren dat zijn raad acht à tien bekende kunstenaars in Venetië zal samenbrengen om met elkaar in gesprek te gaan over Bijbelse onderwerpen. Daarin zullen vooral de belangrijkste antropologische en spirituele aspecten van Genesis centraal staan. 

Kardinaal Ravasi kondigde overigens nog meer debatten aan in het kader van het ‘Voorhof der heidenen’, maar dan in Duitsland (Berlijn) en in Oostenrijk. Eerder werden al dergelijke ontmoetingen in Barcelona, Praag en het Portugese Braga aangekondigd. In Brazilië, Mexico en Canada bestaat volgens de kardinaal veel belangstelling om dergelijke debatten en ontmoetingen met niet-gelovigen en agnosten te organiseren.

De commentaren zijn gesloten.