13-04-12

'Samen voor Europa' brengt duizenden jongeren samen in Brussel

logo_maglietta_big.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Het burgerinitiatief ‘Samen voor Europa’, een Europees netwerk van anglicanen, orthodoxen, katholieken, evangelische christenen en leden van Vrije Kerken, organiseert op 12 mei a.s. vanaf 15 uur een derde internationale ontmoeting, deze keer in het Europese Parlement in Brussel. De derde internationale ontmoeting staat in het teken van de Europese Eenheid en de plaats van de christelijke waarden daarin. Gelijktijdig vinden manifestaties plaats in meer dan 130 andere Europese steden, die via een satellietverbinding met Brussel zijn verbonden. Meer dan driehonderd christelijke bewegingen, gemeenschappen en groepen uit heel Europa, die samen miljoenen mensen vertegenwoordigen, ondersteunen het initiatief. 


Het evenement in Brussel moet bijdragen tot het herontdekken van de oorspronkelijke doelstellingen van het Europa-project. Het initiatief wil tegelijk hoop en een stem geven aan de jongeren en een impuls geven aan een cultuur van samenleven, openheid en gastvrijheid, evenals solidariteit met andere continenten. Er wordt eveneens een forum gepland over ‘een rechtvaardige economie’ en acties voor de minstbedeelden in verschillende wijken van onze hoofdstad. Op het programma staat ook nog een gebedsmoment en ‘Togehter4peace’ brengt een musical over de rijkdom van diversiteit en de kracht van geweldloosheid.

De beweging ‘Samen voor Europa’ wil een ziel geven aan Europa en Europa helpen om zijn roeping waar te maken, zoals dat door haar stichters gewild was: een familie van verenigde volkeren en verzoende naties die willen bouwen aan de eenheid van het hele menselijke geslacht. De aanzet voor ‘Samen voor Europa’ werd gegeven door paus Joannes Paulus II, die in 1998 kerkelijke gemeenschappen en nieuwe bewegingen samenbracht in Rome. De eerste ontmoeting van ‘Samen voor Europa’ vond plaats op 8 mei 2004 in de Duitse stad Stuttgart. Toen kwamen meer dan 10.000 jongeren op initiatief van 150 christelijke gemeenschappen en bewegingen uit Europa samen. In mei 2007 vond een tweede ontmoeting plaats, deze keer in verschillende steden in Europa die via een satellietverbinding met elkaar waren verbonden. De derde ontmoeting vindt plaats in Brussel, met steun van de Europese Unie.

Naar de website van ‘Samen voor Europa’

De commentaren zijn gesloten.