12-04-12

Religieuzen in VS steeds jonger en beter opgeleid

jongeren, vs, verenigde staten, religieuzen, roepingen, mary joanna ruhland, georgetown, bisschoppen, vrouwen, mannen, klooster, bachelor, graduaat, blanken, aziaten, spaans, kinderen

BRUSSEL (KerkNet/CNA) – Jongeren die kiezen voor het religieuze leven doen dat op steeds jongere leeftijd en zijn ook beter opgeleid dan vroeger. Dat zegt zuster Mary Joanna Ruhland, van het secretariaat voor roepingenpastoraal van de katholieke bisschoppen in de Verenigde Staten.


De Universiteit van Georgetown publiceerde zopas een analyse van de roepingen in 2011 in de VS. De studie werd gemaakt op vraag van de bisschoppen in de VS. Daaruit blijkt dat vrouwelijke religieuzen gemiddeld op hun 39ste hun eeuwige gelofte afleggen, vier jaar jonger dan in 2010. De gemiddelde leeftijd van mannen die kiezen voor het religieuze leven bedraagt 42 jaar. 

Bijna 60% van de nieuwe roepingen in de VS overwoog al op zijn negentiende een leven in het klooster en bijna de helft deed dat al op zijn zeventiende. 60% van de nieuwe roepingen behaalde een bachelor en 16% een graduaat. 65% is blank, 19% Aziatisch en 9% Spaanssprekend. 49% werd als kind gedoopt. 80% van de nieuwe roepingen is afkomstig uit een katholiek gezin.

De commentaren zijn gesloten.