11-04-12

Fernand Keuleneer: "Danneels heeft niets toe te voegen aan 'oude' aantijgingen"

godfried danneels, fernand keuleneer, het laatste nieuws, seksueel misbruik, operatie kelk, belgie, kardinalen, hof van cassatie, huiszoekingen, informatie, media, onderzoeksgeheim, desinformatieBRUSSEL (KerkNet) – Volgens ‘Het Laatste Nieuws’ werd kardinaal Godfried Danneels de voorbije decennia zeker op de hoogte gebracht van gevallen van seksueel misbruik binnen de Kerk. De krant baseert zich daarvoor op briefwisseling die in het kader van Operatie Kelk zou zijn gevonden en die daarvan het bewijs zou leveren. Omdat de kardinaal met de klachten niets zou hebben gedaan, kan hij door het gerecht verdacht worden van schuldig verzuim.


Meester Fernand Keuleneer, de raadsman van kardinaal Danneels, ontkent de beschuldiging met klem. “Het artikel in ‘Het Laatste Nieuws’ bevat uitsluitend opgewarmde kost, niet toevallig na het arrest van het Hof van cassatie van vorige week dat de huiszoekingen en inbeslagnames definitief onwettelijk verklaarde. Kardinaal Danneels antwoordde reeds op deze zelfde aantijgingen toen hij werd gehoord door de parlementaire commissie betreffende de behandeling van seksueel misbruik. De kardinaal heeft aan zijn antwoorden van toen niets toe te voegen. Dit verslag kan door iedereen worden geraadpleegd op de website van ‘De Kamer’.”

Meester Keuleneer voegt er nog aan toe: “Het valt mij opnieuw op dat in het artikel in ‘Het Laatste Nieuws’ verwezen wordt naar ‘bronnen dicht bij het onderzoek’, en dat er informatie wordt gegeven over de stand van het onderzoek, en wat ‘het gerecht’ al dan niet zou hebben geconcludeerd. Wij zullen de onderzoeksrechter opnieuw verzoeken om na te gaan of er eens te meer sprake is van desinformatie en manipulatie van het onderzoek, en van schending van het onderzoeksgeheim.”

De commentaren zijn gesloten.