09-04-12

Britse Kerken bundelen krachten voor Olympische et Paralympische Spelen van Londen

O.S London.gold.jpegBRUSSEL (KerkNet/ANS) – Volgens de anglicaanse bisschop David Hawkins bieden de komende Olympische Spelen en Paralympics in Londen een buitengewone kans voor de Britse Kerken om zich te engageren voor een belangrijk en uniek evenement waarmee zij bovendien alle leeftijden kunnen bereiken. 


Voor de komende zomerspelen in Londen worden ca. 15.000 atleten en meer dan 800.000 bezoekers uit zowat de hele wereld verwacht. “Deze gebeurtenis biedt alle christelijke gemeenschappen de kans om de handen in elkaar te slaan en samen projecten uit te werken. Vele Engelse kerken zoeken naar praktische manieren om de plaatselijke gemeenschappen te steunen. Onze krachtenbundeling in ‘More than Gold’ is nooit gezien”, zegt bisschop Hawkins. Er zijn meer dan achthonderd vrijwilligers betrokken bij het gemeenschappelijke oecumenische project ‘More than Gold’. De kerken bundelen ook hun krachten in de strijd tegen de prostitutie en de mensenhandel, omdat evenementen zoals de Spelen daaraan traditioneel ongewild een impuls geven. 

Bisschop Hawkins wijst erop dat het aanbod niet beperkt blijft tot Londen. Kerken worden aangespoord om ook plaatselijk initiatieven te organiseren, zoals ontmoetingen, sportactiviteiten en festivals. In parochiecentra en andere kerkelijke centra kunnen ook grote tv-schermen worden opgesteld.

De commentaren zijn gesloten.