07-04-12

Aartsbisdom Parijs lanceert evangelisatieproject

paris.nouvelle-evangelisation.jpeg

(foto Virginia Castro/CIRIC)


BRUSSEL (KerkNet/La Croix) – Kardinaal André Vingt-Trois, de aartsbisschop van Parijs, lanceerde tijdens de chrismamis op Witte Donderdag een nieuw evangelisatieproject voor het aartsbisdom. Het ‘Plan voor Missionaire Actie’ ligt in het verlengde van eerdere initiatieven zoals ‘Parijs Allerheiligen 2004’ en geeft gehoor aan de oproep van de paus voor een nieuwe evangelisatie. 


jaar van het geloof, charisma, parochies, nieuwe bewegingen, palmzondag, kathedralen, notre-dame, jean-yves nahmias, bisschoppen, samenleving, geloof, getuigenis, raphael cornu-thenard, anuncio, verkondigingparijs, frankrijk, kardinalen, andre vingt-trois, evangelisatie, witte donderdag, chrismamis, parijs allerheiligen 2004, paus, nieuwe evangelisatie, Het project sluit aan bij het ‘Jaar van het Geloof’ en loopt tot 2014. Het aartsbisdom Parijs rekent voor het evangelisatieproject op het charisma van de plaatselijke parochies. Maar het stelt evenzeer zijn hoop op de nieuwe bewegingen, die tijdens het weekend van Palmzondag ook al met duizend jongeren een verkondigingsinitiatief hielden op het plein voor de Notre-Damekathedraal van Parijs. 

Mgr. Jean-Yves Nahmias, de hulpbisschop van Parijs, benadrukt dat er geen enkele spanning is tussen de parochies en nieuwe bewegingen. Evangelisatie werd lang geassocieerd met de nieuwe bewegingen. Maar in een ontkerstende samenleving is de vernieuwing van het geloofsgetuigenis voor alle gelovigen van essentieel belang. Raphaël Cornu-Thénard, de stichter van de beweging Anuncio: “Vandaag zijn wij niet langer bang voor die verkondiging.”

 

 

De commentaren zijn gesloten.