25-03-12

Mexico: Paus wil toekomst zonder honger en geweld

paus, benedictus xvi, mexico, pausbezoek, kinderen, samenleving, honger, geweld, lijden, plaza de la paz, guanajuato, overheid, gezinnen, jezus, christus, leon, eucharistie, bisschoppen, cubbaBRUSSEL (KerkNet/RadVat/Kathpress) – Paus Benedictus XVI riep tijdens een ontmoeting met Mexicaanse kinderen op tot een toekomst zonder geweld, honger en lijden. “Elk van U is een geschenk van God aan Mexico en de wereld”, bemoedigde de paus de honderden kinderen, voor de gouverneurswoning op de Plaza de la Paz van Guanajuato. 


De paus riep de Mexicaanse overheid, de gezinnen en het onderwijs op om hun krachten te bundelen om aan deze kinderen een betere toekomst te geven. Hij wees hen tevens op hun plicht om hen te beschermen. De paus spoorde de kinderen vanop het balkon aan om vriend te worden van Jezus, op wie zij ook tijdens de moeilijkste momenten van hun leven kunnen rekenen. “Jullie kunnen de wereld veranderen, indien Christus uw hart mag veranderen.” 

 

paus, benedictus xvi, mexico, pausbezoek, kinderen, samenleving, honger, geweld, lijden, plaza de la paz, guanajuato, overheid, gezinnen, jezus, christus, leon, eucharistie, bisschoppen, cubbaPaus Benedictus XVI draagt zondagmorgen (ndr. zondag omstreeks 18 uur onze tijd) een openluchtmis op in Léon. Die plechtigheid, met 750.000 gelovigen onder wie de Mexicaanse president en alle Latijns-Amerikaanse bisschoppen, vormt het hoogtepunt van zijn bezoek aan Mexico. Morgen reist de paus door naar Cuba.

De commentaren zijn gesloten.