24-03-12

Flame Congress 2012 - Jonge Britse katholieken viern geloof in Wembleystadion

flameposter.jpegBRUSSEL (KerkNet/The Tablet/Catholic Herald) – Duizenden katholieke Britse tieners van 15 tot 18 jaar vieren op 24 maart hun geloof in het bekende Wembleystadion in Londen, tijdens het ‘Flamecongres’. Het massaspektakel is een initiatief van de Federatie voor Jongerenpastoraal van Engeland en Wales. Volgens de woordvoerder van de Britse bisschoppen moet dit geloofsfeest katholieke jongeren een hart onder de riem steken. 


Het congres is het resultaat van het pausbezoek aan Engeland. Tegelijk wil het, met het oog op de komende Olympische Spelen van de zomer in Londen, de band leggen tussen sport en geloof. Coördinator Dominic Howarth vertelt ‘The Tablet’: “Jongeren zijn vaak de enige van hun leeftijd in hun parochie. Vandaag vieren zij met 8.000 tot 10.000 andere katholieke jongeren van hun leeftijd samen het geloof en merken zij dat zij niet de enige zijn.”

 

flame congress,groot britannie,jongeren,tieners,wembley,london,engeland,wales,geloof,pausbezoek,olympische spelen,dominic howarth,the tablet,parochie


De commentaren zijn gesloten.