23-03-12

23ste buitenlandse reis brengt Paus naar Mexico en Cuba - Volg rechtreeks

papa.mexico.pngBRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – Paus Benedictus XVI brengt van 23 tot 29 maart een langverwacht bezoek aan Mexico en Cuba. Vooral voor het tweede pausbezoek aan Cuba is de belangstelling uitzonderlijk groot. Paus Joannes Paulus II bezocht het land al in 1998 en droeg er daardoor toe bij dat de katholieke Kerk opnieuw haar plaats kon innnemen in de Cubaanse samenleving. 


De Boeing 747 van Alitalia landt vrijdag, omstreeks 17.30 uur plaatselijke tijd (23.30 uur Belgische tijd), op de luchthaven van Leon in Mexico. Paus Benedictus XVI wordt er begroet door president Calderon en de Mexicaanse bisschoppen. Een intercontinentale reis is niet vanzelfsprekend voor de 85-jarige paus. Daarom wordt voor vrijdag en zaterdagmorgen geen enkele andere activiteit voorzien. Zaterdagmiddag ontmoet de paus de president in Guanajuato en spreekt hij kinderen en gelovigen kort toe op het Plein van de Vrede, naast de basiliek van Guanajuato. Later op de avond keert hij terug naar Leon. 


Zondagmorgen worden honderdduizenden gelovigen verwacht uit de 91 Mexicaanse bisdommen voor een plechtige eucharistieviering met de paus in een park, aan de voet van de Cubileteheuvel met het heiligdom van Christus-Koning. Zondagavond leidt hij de vesperdienst in de kathedraal van Leon en spreekt hij de Mexicaanse bisschoppen en kerkleiders uit andere landen van Latijns-Amerika en de Caraïben toe.

Volg alle plechtigheden rechtstreeks op KTO (Frans) - EWTN (Engels)

De commentaren zijn gesloten.