15-03-12

Slachtoffers busongeval Zwitserland: H. MIs vanavond H.-Kruiskerk Sierre

 

sierre,sion,zwitserland,belgie,heverlee,lommel,vlaanderen,bisschoppen,kinderen,norbert brunner,rouw,christus,slachtoffers,rovbert zuber,heilig-kruiskerk,lac de gerondeBRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – De bisschop van Sion en de andere Zwitserse bisschoppen betuigen hun solidariteit met de families van de slachtoffers van het verkeersongeval dat aan 28 Belgen, onder wie 22 kinderen, het leven heeft gekost. 


“Met grote droefheid werden wij op de hoogte gesteld van het drama dat zich in Sierre heeft voltrokken. Wij delen de pijn en het lijden van de betrokken families”, schrijft mgr. Norbert Brunner, de bisschop van Sion. “Wij sluiten ons aan bij de rouw voor de overleden volwassenen en kinderen en hopen op een snelle genezing van de gewonden. Wij verzekeren de gezinnen van ons gebed en smeken de Heer om hen nabij te zijn en hen te steunen in hun hoop. Mogen de overledenen thuiskomen bij de verrezen Christus. Wij spreken ook onze dank uit aan alle hulpverleners en diegenen die deze gezinnen bijstaan en nog steeds omringen.”


sierre,sion,zwitserland,belgie,heverlee,lommel,vlaanderen,bisschoppen,kinderen,norbert brunner,rouw,christus,slachtoffers,rovbert zuber,heilig-kruiskerk,lac de gerondeDe bisschop van Sion kondigt aan dat de overleden slachtoffers vanavond, om 19 uur, in een eucharistie in de Heilig-Kruiskerk van Sierre worden herdacht. Die herdenking wordt vanavond persoonlijk door de bisschop van Sion geleid, in aanwezigheid van abbé Robert Zuber, de deken van Sierre, evenals de priesters uit de regio. Gisterenavond hield de lokale bevolking ook al een stille optocht, als steunbetuiging voor de ouders van de kinderen. Bij het Lac de Géronde van Sierre werden honderden kaarsen aangestoken. Er werd tevens een stiltemoment gehouden.

_____________

Ikzelf ben in die streek priester gewijd, en ben zelfs een jaar onderpastoor geweest in Sierre, vlak na mijn wijding. R.I.P.

De commentaren zijn gesloten.