08-03-12

Wereldvrouwendag: Caritas International lanceert oproep voor migrantenvrouwen

Caritas.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Caritas International roept naar aanleiding van de Wereldvrouwendag regeringen en migratiediensten wereldwijd op tot een betere bescherming van migrantenvrouwen. Zij moeten ervoor zorgen dat hun rechten worden beschermd. Caritas vestigt de aandacht op het lot van deze vrouwen in het rapport ‘Het vrouwelijke gelaat van de migratie’.


Martina Liebsch: “Nooit eerder hebben zoveel vrouwen hun land verlaten. Soms vinden zij beter werk, meer onderwijskansen en grotere vrijheid. Maar te vaak worden de 104 miljoen vrouwen die in het buitenland hun geluk zoeken slachtoffer van bedrog, misbruik, verkrachting en discriminatie.” Vrouwen worden mishandeld en uitgebuit als huispersoneel, zij worden gedwongen tot prostitutie, werken tegen hongerloon of bijna als slaaf in de landbouw en zij zijn het slachtoffer van mensenhandelaars. 

Caritas International roept regeringen op om hun rechten te beschermen, om hun werkomstandigheden te controleren en om hen beter voor te bereiden op migratie. “De politiek moet ervoor zorgen dat de kinderen van deze vrouwen die in eigen land achterblijven worden beschermd en moet inspanningen doen opdat de gezinnen kunnen samenblijven.”

De commentaren zijn gesloten.