28-02-12

Rapport over aanval van hackers tegen website van Vaticaan

anatomy-of-an-anonymous-attack-on-the-vatican_l.pngBRUSSEL (KerkNet/NY Times) – Tijdens een conferentie over computerbeveliging wordt deze week een rapport voorgesteld over de aanval van de hackergroep ‘Anonymous’ tegen de website van het Vaticaan. Volgens de ‘New York Times’ is het de eerste keer dat de technieken van de groep, die eerder onder meer al de website van het FBI, het Witte Huis en het Amerikaanse Ministerie van Justitie kraakte, zo gedetailleerd worden beschreven. Het rapport is opgesteld door ‘Imperva’, een bedrijf voor computerbeveiliging dat er in slaagde om de aanval tegen de website van het Vaticaan te beletten. 


Volgens het rapport werd de aanval tegen de website aanvankelijk via computers in Mexico en Zuid-Amerika ingezet. Daarna werd getracht om via de eigen website van ‘Anonymous’ en sociale mediasites als ‘Twitter’ en ‘Flickr’ leden te rekruteren. Er werd tevens gratis software verspreid om websites te kraken. De aanval moest samenvallen met de Wereldjongerendagen van augustus 2011 in Madrid. Met de mislukte aanval tegen de website hoopte ‘Anonymous’ de aandacht te vestigen op het seksueel misbruik. 

Toen de aanval mislukte werd besloten om de website te bombarderen met aanvragen opdat hij zou crashen. Volgens Cole Stryker, die werking van de hackergroep bestudeerde, bestaat ‘Anonymous’ uit een dozijn geniale computernerds en ‘duizenden idioten’ die zich laten misbruiken om voor de kick websites plat te leggen, maar die niet beseffen waar ze mee bezig zijn. Volgens ‘Imperva’ slaagden de aanvallers er uiteindelijk slechts in de website te vertragen en ervoor te zorgen dat de informatie in enkele landen niet langer kon worden opgevraagd. Volgens het rapport overleefde de Vaticaanse website de aanval omdat het, in tegenstelling tot vele andere sites, de nodige investeringen deed om de website te beveiligen.

De commentaren zijn gesloten.