30-10-11

Europa-kapel viert tiende verjaardag

brussel,belige,europa_kapel,verrijzeniskapel,europese wijk,godfried danneels,koning boudewijnstichting,europese instellingen,ilsemarie weiffen,ambtenaren,europa,toeristen,comece,gebed,oecumene,eucharistie,orthodoxie,cultuurBRUSSEL (KerkNet/Cathobel) – De Verrijzeniskapel, beter bekend als de Europa-kapel, midden in de Europese wijk in Brussel, viert haar tiende verjaardag. Ze werd destijds ingericht op vraag van kardinaal Godfried Danneels en met de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting. Sindsdien groeide zij uit tot plaats van ontmoeting, bezinning en uitwisseling en het kloppende hart van de Europese instellingen in Brussel. 


Zuster Ilsemarie Weiffen:

“Wij verwelkomen hier de Europese ambtenaren en mensen die in de buurt werken, maar evenzeer toeristen, delegaties van de Comece, diverse groepen en vertegenwoordigingen en gelovigen van de buitenlandse gemeenschappen.”

Mensen zijn dagelijks om 7.55 uur welkom voor een oecumenisch gebed. Op dinsdag en woensdag is er op de middag eucharistie en op donderdagmiddag een oecumenische viering. Maandelijks is er ook nog een viering van de orthodoxe Kerken en er vinden regelmatig voordrachten of culturele evenementen plaats in de kapel. “En natuurlijk is iedereen hier ook altijd welkom voor gebed”, zegt zuster Ilsemarie Weiffen.

De commentaren zijn gesloten.