17-10-11

Radio Maria Vlaanderen vanaf woensdag in de ether

radio maria,radiozender,exqi,vlaanderen,nederland,egenhoven,leuven,milaan,padre livio fanzaga,karlo tyberghienBRUSSEL (KerkNet/Tertio/HLN) – De katholieke radiozender ‘Radio Maria’ start vanaf woensdag 19 oktober a.s. met een programmering voor een Vlaams doelpubliek. Daartoe werden in het voorjaar de 12 FM-frequenties van Exqi overgekocht. Tot nu toe was op die frequenties slechts ‘Radio Maria Nederland’ te horen. Het radiostation zendt uit vanuit de omgebouwde Sint-Michiel en Reneldiskerk in Egenhoven bij Leuven en is te beluisteren op ca. 80 procent van het Vlaamse grondgebied. Vanaf woensdag worden 24 uur per dag religieuze programma’s uitgezonden. ‘Radio Maria België’ maakt deel uit van de ‘Radio Maria Wereldfamilie’, een wereldwijd netwerk van katholieke radiostations. ‘Radio Maria’ ontstond in Milaan onder impuls van padre Livio Fanzaga en is nu actief in 54 landen. 


Een derde van de zendtijd bestaat uit gebedsmomenten, waar luisteraars de mogelijkheid hebben om samen de rozenkrans te bidden of mee eucharistie te vieren. De Vlaamse priester en programmadirecteur Karlo Tyberghien “Een ander derde bestaat uit onderricht: daar worden actuele of traditionele standpunten van de rooms-katholieke kerk toegelicht. In het laatste derde komen allerlei menselijke zaken aan bod, die niet noodzakelijk maar wel kunnen gerelateerd zijn aan het geloof. In het begin zal dat vooral een muziekprogramma zijn met verzoeknummers, maar op termijn denken we ook aan een kookprogramma of aan een recensierubriek voor films en boeken.” 


Radio Maria richt zich nadrukkelijk tot katholieke luisteraars, maar in het bijzonder tot eenzamen, senioren, zieken en gevangenen.

Tyberghien: “Daarnaast hopen we ook toevallige luisteraars te bereiken, zoals mensen in hun wagen.”

De commentaren zijn gesloten.