05-10-11

Osservatore Romano publiceert tips voor 'kerkkritische' journalist

milo-yiannopoulos.jpgBRUSSEL (KerkNet) – ‘L’Osservatore Romano’, het dagblad van het Vaticaan, publiceerde een ironische bijdrage met enkele nuttige tips voor journalisten die willen scoren met artikels waarin de paus wordt bespot. Journalist Milo Yiannoupoulos (foto) geeft daarin een overzicht van de clichés die succes verzekeren. De bijdrage verscheen oorspronkelijk in de Britse katholieke krant ‘Catholic Herald’. 


Yiannoupoulos suggereert:

“Zorg ervoor dat bij elk pausbezoek ruim aandacht wordt besteed aan diegenen die protesteren, gebruik vaak de woorden verdeeld of verdeeldheid, minacht of bespot de houding van de Kerk bij morele aangelegenheden en laat mensen aan het woord die protesteren of ontevreden zijn, maar nooit gelovigen.”

Ook de beeldredactie van kranten en tijdschriften krijgen suggesties:

“Kies bij voorkeur foto’s van de paus met zijn rug naar het volk, om te tonen hoe geïsoleerd of onpopulair hij is.”

Om het artikel écht tot een succes te laten uitgroeien krijgen journalisten nog de suggestie zich zeker niet te verdiepen in de eigenlijke inhoud van de paustoespraak en wordt hen nog aanbevolen om een verwijzing naar Hitler en de nazi’s, bij voorkeur in dezelfde zin, toe te voegen.

De commentaren zijn gesloten.