17-09-11

Paus Benedictus spreekt Duitse TV-kijkers toe

papst.jpgBRUSSEL (KerkNet) – De verwachtingen voor het bezoek van paus Benedictus XVI aan zijn vaderland Duitsland zijn hooggespannen. De Duitsers krijgen vanavond zaterdag om 22.55 uur op ARD in het wekelijkse programma ‘Das Wort zum Sonntag’ alvast een voorsmaakje. In de uitzending spreekt de paus de Duitse tv-kijkers rechtstreeks toe. De tekst van de toespraak wordt na de uitzending (vanaf maandag voormiddag) ook ter beschikking gesteld via www.DasErste.de/Wort


Het Duitse TV-programma ‘Wort zum Sonntag’ is op het televisiejournaal na het oudste programma van de Duitse openbare televisie. In 1987 sprak ook paus Joannes Paulus II de tv-kijkers al eens toe, tijdens zijn bezoek aan Duitsland. In de uitzending richt zich elke week een spreker - afwisselend van de katholieke en de evangelische Kerk - tot de kijkers. Het programma wordt gemiddeld door 2 miljoen kijkers bekeken. 

De komende week programmeren verschillende Duitse tv-zenders programma’s waarin het pausbezoek centraal staat. Zo brengt SWR – Südwestrundfunk maandagavond om 23 uur een programma waarin wordt nagegaan hoe pausgezind de Duitsers zijn. De openbare zenders ARD en ZDF brengen (afwisselend) vanaf donderdag tot zondag vrijwel ononderbroken verslag uit van het pausbezoek. 

De commentaren zijn gesloten.