13-09-11

Ook in het westen ! OVSE-overleg over discriminatie van christenen

foto_1315910358_thumb.jpgBRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Christenen worden ook in het westen in steeds toenemender mate gediscrimineerd en gemarginaliseerd. Dat zei aartsbisschop Dominique Mamberti, de staatssecretaris voor de relaties met de andere Staten van de Heilige Stoel, tijdens een conferentie van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en samenwerking in Europa).


Volgens een recentelijk rapport van de Franse gendarmerie is er om de twee dagen een vernieling in een Franse kerk of op een kerkhof. Media bestempelen die aanvallen te gemakkelijk als vandalisme, terwijl vaak ook slogans worden aangebracht tegen de Kerk of pedofiele priesters. In vele Europese landen worden priesters en religieuzen steeds vaker doelwit van spot en geweld. 

Tijdens de conferentie in Rome, met de OVSE-vertegenwoordigers uit 56 Europese landen, stond het geweld tegen christenen wereldwijd centraal. De deelnemers gingen er na welke maatregelen mogelijk zijn om achterstelling en geweld tegen christenen te bestrijden. Een van de voorstellen is het centraliseren van de gegevens in centrale databanken. Zo kan het fenomeen beter in kaart worden gebracht en efficiënter worden bestreden.

 

Link to entire document... (view pages 50 and 51)

De commentaren zijn gesloten.