07-09-11

130 bisschoppen op vorming in Rome

leon lemmens.jpgROME (KerkNet) – 130 bisschoppen uit 30 landen, die het voorbije jaar door paus Benedictus XVI werden benoemd, nemen momenteel in Rome deel aan een vorming voor nieuwe bisschoppen. Vanuit ons land zijn hulpbisschop Jean Kockerols van het vicariaat Brussel, bisschop Jean-Luc Hudsyn van Waals-Brabant en bisschop Leon Lemmens (foto) van Vlaams-Brabant en Mechelen in Rome aanwezig. Ook mgr. Jean-Claude Hollerich, de nieuwe bisschop van Luxemburg, woont de sessies bij. 


De vorming van de Congregatie voor Bisschoppen vindt inmiddels al voor de tiende keer plaats. De nieuwe bisschoppen leren er elkaar kennen en krijgen voordrachten van leden van de Romeinse curie en enkele bisschoppen, onder wie de Franse bisschop Pierre D’Ornellas en de Duitse kardinaal Reinhard Marx. Die laatste getuigt morgen over leiding geven in de katholieke Kerk. 

De vorming in Rome stelt de nieuwe bisschoppen in staat om de banden met de paus te versterken en tegelijk ter plaatste de werking van het Romeinse bestuursapparaat beter te leren kennen.

De commentaren zijn gesloten.