27-08-11

Europese theologen overleggen in Wenen

Sigrid Müller.jpgBRUSSEL (KerkNet/Kathpress) – Meer dan 250 Europese theologen overleggen nog tot zondag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, op initiatief van de Europese Vereniging voor Theologie. Het overleg wordt geleid door Sigrid Müller, die er de Ier Eamonn Conway opvolgt als voorzitter van de Europese Vereniging voor Theologie. Müller is vicedecaan van de Theologische Faculteit van de Universiteit van Wenen. 


Tomas Halik.jpgTijdens het congres in Wenen werd voor het eerst de prijs van het beste Europese theologische boek toegekend. De winnaars zijn de Tsjechische priester en intellectueel Tomas Halik (foto) en de Franse theoloog François Wernert. Halik kreeg de prijs van beste theologische boek voor ‘Geduld met God’. Daarin buigt hij zich over het agnosticisme en het lot van christenen in een postcommunistische samenleving. Halik, een vertrouweling van de voormalige president Vaclav Havel en aartsbisschop Frantisek Tomasek van Praag, geniet in zijn land ook bij niet-gelovigen hoog aanzien.

François Wernert werd onderscheiden voor zijn boek ‘Dimanche en Déroute’. Daarin buigt hij zich over de betekenis van de zondag voor de moderne samenleving.francois wernert le dimanche.jpg

De commentaren zijn gesloten.