26-08-11

Studiekring buigt zich met Paus over de nieuwe evangelisatie

ratzinger schuelerkreis.jpgBRUSSEL (KerkNet/L’Osservatore Romano) – De jaarlijkse ontmoeting van oud-studenten van paus Benedictus, de zogenaamde ‘Ratzinger Schülerkreis’, staat dit jaar volledig in het teken van de nieuwe evangelisatie. De bijeenkomst met veertig oud-leerlingen in de zomerresidentie van de paus in Castel Gandolfo, onder wie kardinaal Schönborn van Wenen en bisschop Hans-Jochen van Hamburg, duurt nog tot zondag. Paus Benedictus XVI neemt zaterdag deel aan de debatten en geeft er een lezing. 


Joseph Ratzinger kwam destijds al als professor in Bonn, Münster, Tubingen en Regensburg met oud-leerlingen samen. Die traditie zette hij ook voort nadat hij eerst aartsbisschop van München en Freising en later ook paus werd. De bijeenkomst van dit weekend anticipeert op de synode over de nieuwe evangelisatie, die van 7 tot 28 oktober 2012 in Rome zal plaatsvinden. 

Tijdens de eerste bijeenkomst van de studiekring met de paus in 2005 stond de islam centraal. Daarna was er aandacht voor het creationisme (2006 en 2007), Jezus en Luther (2008) en de zending van de Kerk (2009). Vorig jaar stond de hermeneutiek van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) centraal.

De commentaren zijn gesloten.