23-08-11

650 Vlamingen keren gesterkt in geloof terug

foto_1_1313703142.jpgBRUSSEL (KerkNet/K & l) – De afgelopen weken veroverden honderdduizenden jongeren de straten van Madrid en doopten de Spaanse hoofdstad even om tot wereldhoofdstad van geloof. Onder de aanwezigen ook een delegatie van meer dan 650 Vlamingen, die met veel vreugde en een versterkt geloof terugkeerden. ‘KERK & leven’ brengt volgende week verslag uit over hun ervaringen. Jozefien Van Huffel, die als redactrice van het weekblad met de Vlamingen de Wereldjongerendagen kon meemaken, tekende onder meer volgende reacties op. 


Elizabeth Laplanche (17) en Anneleen Byttebier (19) raakten bevriend tijdens het voorprogramma van bisdom Gent. “Voordien kende ik eigenlijk niemand met wie ik over mijn geloof kon praten”, zegt Elizabeth Laplanche. “De jongeren hier zijn heel open. Ze appreciëren je meteen zoals je bent en verschillende leeftijden mengen zich gewoon door elkaar.” 

Nicky Knevels (25) reisde mee met de groep van Hasselt. Ze ontmoette Argentijnen, Italianen, Portugezen, Fransen, Amerikanen, Nederlanders en Brazilianen. “We hebben elk onze stijl van geloven, maar op de Wereldjongerendagen mag je iedereen aanspreken.” Ook Simon De Belder (19) voerde conversaties met jongeren van allerhande nationaliteiten. Hij zal het slotweekend op Cuatro Vientos niet snel vergeten. “Eerst bewaakte iedereen zijn slaapzak en plekje, maar toen het begon te regenen draaide de sfeer om. Plots danste en zong iedereen samen. Iedereen zoekt hier verdieping bij elkaar.”

(foto Jozefien Van Huffel, Een dertigal jongeren van de Emmanuel-gemeenschap in gebed met Mgr. Léonard)

De commentaren zijn gesloten.