21-08-11

'Christus onlosmakelijk met Kerk verbonden'

eucharistie wjd.jpgMADRID (KerkNet) – Op het vliegveld Cuatro Vientos woonden ongeveer anderhalf miljoen jonge gelovigen de sloteucharistie van de Wereldjongerendagen (WJD) bij. Velen van hen overnachtten er reeds na de gebedswake van gisteren. 


Zoon van de levende God 

pope homily wyd mass.jpgVerwijzend naar de evangelielezing van vandaag (Mt. 16, 13,20) benadrukt paus Benedictus XVI in zijn homilie dat Christus de zoon van de levende God is, woorden van de apostel Petrus op de vraag die Jezus aan zijn leerlingen stelde: 'Wie zeggen jullie dat Ik ben?' Daarbij riep de paus de jongeren op Christus na te volgen en dat kan niet zonder de Kerk. 'Wie wordt verleid zonder de gemeenschap van de Kerk in Jezus te geloven, loopt het gevaar "een valse Jezus" na te volgen", aldus de paus. "Christus kan niet worden losgemaakt van de Kerk, net zomin als een hoofd kan worden gescheiden van een lichaam." 

Rio de Janeiro 

Op het einde van de viering deelde Benedictus XVI mee dat de volgende WJD in 2013 in Rio de Janeiro zullen plaatsvinden. Met groot enthousiasme reageerden de duizenden Braziliaanse jongeren die de slotviering bijwoonden. Deze viering was meteen ook de officiële afsluiting van de Wereldjongerendagen 2011.

De commentaren zijn gesloten.