20-08-11

Paus hoort biecht van vier jongeren en verdedigt heiligheid van priesterschap

1_0_514173.JPGMADRID (KerkNet) – Paus Benedictus XVI verdedigde de heiligheid van het priesterschap tijdens een eucharistie met 4.500 seminaristen in de negentiende-eeuwse kathedraal van Almudena. Honderdtwintig bisschoppen woonden de eucharistie bij. Voorafgaand nam de paus deel aan het ‘feest van de verzoening’, waarvoor al sinds begin deze week in het Parque del Retiro tweehonderd biechtstoelen staan opgesteld.


In zijn homilie benadrukte de paus het belang van het celibaat. Hij riep jongeren ook op om slechts voor het priesterschap te kiezen indien zij kunnen leven volgens de kerkelijke regels. Dat impliceert het celibaat, een sober leven en gehoorzaamheid. De opleiding in het seminarie moeten jaren van innerlijke stilte zijn, van onophoudelijk gebed, van voortdurende studie en van geleidelijke invoeging in het pastorale werk en de structuren van de Kerk. “Wij moeten heiligen zijn, om geen tegenstelling te creëren tussen het teken dat wij zijn en de werkelijkheid die waarvoor wij willen staan." 

Voorafgaand nam de paus deel aan het ‘feest van de verzoening’, waarvoor al sinds begin deze week in het Parque del Retiro tweehonderd biechtstoelen staan opgesteld. Benedictus XVI was al om 9 uur aanwezig en nam plaats in de eerste biechtstoel. Daarna nam hij de biecht af van twee mannelijke en twee vrouwelijke pelgrims.

De commentaren zijn gesloten.