31-07-11

Eerste Wereldjongerendagen van de 'internetgeneratie'

jmj smartphone.JPGBRUSSEL (KerkNet/Kathpress) – Pater Federico Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, noemt de komende Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid “een ontmoeting van de internetgeneratie”. Organisatoren worden voor de uitdaging geplaatst om de christelijke boodschap door te geven aan een generatie met een verschillende mentaliteit en heel andere relaties. Geloof moet niet langer alleen geografisch, maar ook virtueel worden verspreid. 


Pater Lombardi verwijst naar kardinaal Antonio Maria Rouco Varela, de aartsbisschop van Madrid en gastheer voor de Wereldjongerendagen. Na de generatie van de jaren 1960, die vrijheid en verandering predikte, en de generatie tachtigers, die de val van de Muur en de globalisering beleefden, dient zich volgens de Spaanse kardinaal de jeugd van de jaren 2000 aan. Het is de generatie van internet en sociale netwerken en de eerste generatie van een ‘digitaal continent’. 

Volgens pater Lombardi is die voorstelling vereenvoudigd. Maar zij geeft wel de snelheid aan waarmee de veranderingen zich in onze wereld voltrekken en maakt ze ook duidelijk dat jongeren daarbij nauw betrokken zijn en er als eerste over reflecteren. Lombardi heeft er vertrouwen in dat ook deze generatie de hoop en vreugde van het geloof zal ontdekken en aan de komende generaties zal doorgeven.

De commentaren zijn gesloten.