20-07-11

Herdenking van 9/11 in teken van religieuze en culturele dialoog

Logo-Friedenstreffen.gifBRUSSEL (KerkNet/Zenit) - Tien jaar na 11 september 2001 organiseert het aartsbisdom München en Freising samen met de Sint-Egidiusgemeenschap een driedaagse bijeenkomst rond (inter)religieuze en culturele dialoog. 


Op 11 september 2011 organiseren kardinaal Reinhard Marx, de aartsbisschop van München und Freising en Sant’Egidio in München ‘Veroordeeld tot samen leven: religies en culturen in dialoog’. Het driedaagse evenement brengt leiders van wereldreligies en vertegenwoordigers van politieke en burgerlijke overheden samen. Het wordt een opstap voor de Gebedsdag voor Vrede in Assisi in oktober waartoe paus Benedictus XVI oproept. 


Kardinaal Kurt Koch, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Eenheid van de Christenen, kardinaal Roger Etchegaray, oud-voorzitter van de Pauselijke Raad Gerechtigheid en Vrede, en kardinaal Leonardo Sandri, prefect van de Congregatie voor de Oosterse Kerken, vertegenwoordigen het Vaticaan. Namens de Duitse politieke wereld spreekt bondspresident Christian Wulff op de openingsavond van de driedaagse bijeenkomst en bondskanselier Angela Merkel is gastspreker op 12 september. De opperrabbijn van Rome en een vertegenwoordiger van de Al-Azhar Universiteit hebben hun aanwezigheid toegezegd.

De commentaren zijn gesloten.