02-07-11

Spirituele pelgrimgids

de weg van mijn verlangen.jpgBRUSSEL (KerkNet) – Vanuit Duitsland komt ‘De weg van mijn verlangen’, een spirituele gids voor pelgrims, overwaaien. Het is geen wegbeschrijving naar een of ander bedevaartsoord. Het is ook geen Bijbelse retraite met voor elke dag van de bedevaart enkele Bijbelverzen en een inleiding met vragen. Neen, deze gids gaat over de innerlijke bewegingen van een pelgrim. 


Voor de auteur is een pelgrimstocht vooral een uitnodiging om tijdens de reis na te denken over zichzelf, de eigen levensweg en het geloof.„Hierbij is aandacht dé sleutel om de pelgrimstocht in al haar facetten, zoals de natuur met al haar weersomstandigheden, als spiegel voor het landschap van de eigen ziel te zien”, luidt het. 

Het boek is opgevat als zeven reeksen van telkens zeven inspirerende teksten. Er zitten ook teksten voor pelgrimswandelingen van één dag bij. Omdat een van de hoofdstukjes gewijd is aan Jacobus, merken we dat de Jakobsweg toch wel hét voorbeeld van de pelgrimstocht is. (EDS) 

Peter Müller, De weg van mijn verlangen. Een spirituele pelgrimsgids, Altiora, Averbode, 2011, 184 blz., 17,95 euro, ISBN 978 90 79956 8.

 

Bestellen via Mediacenter

De commentaren zijn gesloten.